CIOS Sport- en bewegingsleider 3 | Friesland College

Sporttraining geven, mensen stimuleren om meer te gaan sporten, mensen vermaken door middel van sport. Ben jij de sportieveling die zich hierdoor aangesproken voelt? En vind jij het leuk om als algemeen sportleider met verschillende groepen mensen te werken zoals senioren, jongeren in achterstandswijken, wedstrijdsporters of recreanten? Dan is de opleiding Sport- en bewegingsleider iets voor jou!
Je kunt met dit diploma onder andere terecht bij sportclubs en fitnesscentra, bij zwembaden en buitensportbedrijven. Mogelijkheden genoeg dus!

Je kunt deze opleiding ook volgen in de praktijkroute, bijvoorbeeld bij ZuidOostZorg in Drachten of bij Zorggroep Alliade. Vanaf je eerste studiedag ben je aan de slag bij één van de locaties van deze zorginstellingen. Daar volg je ook je lessen.

Meer info over de mbo-opleiding Sport- en bewegingsleider >>

Actueel

 • ‘Mensen op de langere termijn volgen om gezond te laten leven’

  ‘Mensen op de langere termijn volgen om gezond te laten leven’

  Ruim vijftig docenten, studenten en vertegenwoordigers vanuit het werkveld lieten zich dinsdag 7 juni, in het Sportbreakcafé in Heerenveen bijpraten over een gezonde leefstijl. Ook ervoeren zij door middel van workshops wat ze zelf kunnen doen aan een gezondere leefstijl. De inspiratiebijeenkomst werd georganiseerd door de studentenraad van CIOS Heerenveen Leeuwarden. Lees meer »

 • CIOS zet nog steviger in op Fryske sporten

  CIOS zet nog steviger in op Fryske sporten

  Uit handen van Geert Teitsma, CIOS, ontving gedeputeerde Michiel Schrier een mooi cadeautje. Hij nam de gloednieuwe DVD 'Skûtsjesilen, Friese sport en traditie' als eerste in ontvangst. CIOS wil Fryske sporten blijvend stimuleren en verankeren in het onderwijs. Lees meer »

 • Talent krijgt de ruimte in Masterclass CTO en CIOS

  Talent krijgt de ruimte in Masterclass CTO en CIOS

  In de sport is talent belangrijk. Niet alleen in het veld of op de baan, maar ook in de begeleiding heb je talent nodig om 'top' te worden. Daarom slaan CTO Heerenveen en CIOS de handen ineen om talentvolle jongeren een uitdagende opleiding te bieden. Lees meer »

 • Jarig CIOS heeft toekomst

  Jarig CIOS heeft toekomst

  Veertig jaar CIOS betekent terugkijken op een rijk verleden, onder meer in een enorme reünie. Maar vooruitkijken kan ook. Dat deden docenten, studenten en relaties in een World Café in Sportstad Heerenveen, aan de hand van thema’s over sport en opleiden in de toekomst. Lees meer »