CIOS Sport- & Bewegingscoördinator 4 | Friesland College

Als sport- en bewegingscoördinator ben jij de specialist die kiest voor sport en meer. Je biedt zelfstandig sport- en bewegingsactiviteiten aan. Daarnaast heb je coördinerende en adviserende taken bij de organisatie waar je werkt. Afhankelijk van de specialisatie die je in je opleiding kiest, ligt de nadruk in je werk op begeleiding bij sportactiviteiten of op het organiseren van sportevenementen. Je kunt kiezen voor Buurtsportcoach (medewerker Buurt, onderwijs & sport, BOS), Sport- & Bewegingsagogie, Sport, Bewegen & Gezondheid of Sportinstructie, Training & Coaching.

Toelating
De opleiding wordt in 3 jaar aangeboden. Je bent toelaatbaar tot niveau 4 met het diploma vmbo (gemengd) theoretisch of met een overgangsbewijs van havo 3 naar 4. Met de juiste vooropleiding ben jij welkom bij CIOS Heerenveen-Leeuwarden. Het intakegesprek is bedoeld om je een goed beeld te geven van de opleiding, maar is niet bepalend voor je toelating.

De opleiding Sport- en bewegingscoördinator sluit prima aan op hbo-opleidingen als de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), Fysiotherapie, Sport­management, Pabo, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Psycho­motorische Therapie (PMT).

Meer info over de mbo-opleidingen:

Bij voldoende aanmeldingen bieden we bovenstaande opleidingen aan in zowel Heerenveen als Leeuwarden. De opleiding Sportinstructie, Training & Coaching wordt alleen in Heerenveen gegeven.

Actueel

 • ‘Mensen op de langere termijn volgen om gezond te laten leven’

  ‘Mensen op de langere termijn volgen om gezond te laten leven’

  Ruim vijftig docenten, studenten en vertegenwoordigers vanuit het werkveld lieten zich dinsdag 7 juni, in het Sportbreakcafé in Heerenveen bijpraten over een gezonde leefstijl. Ook ervoeren zij door middel van workshops wat ze zelf kunnen doen aan een gezondere leefstijl. De inspiratiebijeenkomst werd georganiseerd door de studentenraad van CIOS Heerenveen Leeuwarden. Lees meer »

 • CIOS zet nog steviger in op Fryske sporten

  CIOS zet nog steviger in op Fryske sporten

  Uit handen van Geert Teitsma, CIOS, ontving gedeputeerde Michiel Schrier een mooi cadeautje. Hij nam de gloednieuwe DVD 'Skûtsjesilen, Friese sport en traditie' als eerste in ontvangst. CIOS wil Fryske sporten blijvend stimuleren en verankeren in het onderwijs. Lees meer »

 • Talent krijgt de ruimte in Masterclass CTO en CIOS

  Talent krijgt de ruimte in Masterclass CTO en CIOS

  In de sport is talent belangrijk. Niet alleen in het veld of op de baan, maar ook in de begeleiding heb je talent nodig om 'top' te worden. Daarom slaan CTO Heerenveen en CIOS de handen ineen om talentvolle jongeren een uitdagende opleiding te bieden. Lees meer »

 • Jarig CIOS heeft toekomst

  Jarig CIOS heeft toekomst

  Veertig jaar CIOS betekent terugkijken op een rijk verleden, onder meer in een enorme reünie. Maar vooruitkijken kan ook. Dat deden docenten, studenten en relaties in een World Café in Sportstad Heerenveen, aan de hand van thema’s over sport en opleiden in de toekomst. Lees meer »