CIOS Sport- & Bewegingscoördinator 4 | Friesland College

Als sport- en bewegingscoördinator ben jij de specialist die kiest voor sport en meer. Je biedt zelfstandig sport- en bewegingsactiviteiten aan. Daarnaast heb je coördinerende en adviserende taken bij de organisatie waar je werkt. Afhankelijk van de specialisatie die je in je opleiding kiest, ligt de nadruk in je werk op begeleiding bij sportactiviteiten of op het organiseren van sportevenementen. Je kunt kiezen voor Buurtsportcoach (medewerker Buurt, onderwijs & sport, BOS), Sport- & Bewegingsagogie, Sport, Bewegen & Gezondheid of Sportinstructie, Training & Coaching.

Toelating
De opleiding wordt in 3 jaar aangeboden. Je bent toelaatbaar tot niveau 4 met het diploma vmbo (gemengd) theoretisch of met een overgangsbewijs van havo 3 naar 4. Met de juiste vooropleiding ben jij welkom bij CIOS Heerenveen-Leeuwarden. Het intakegesprek is bedoeld om je een goed beeld te geven van de opleiding, maar is niet bepalend voor je toelating.

De opleiding Sport- en bewegingscoördinator sluit prima aan op hbo-opleidingen als de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), Fysiotherapie, Sport­management, Pabo, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Psycho­motorische Therapie (PMT).

Meer info over de mbo-opleidingen:

Bij voldoende aanmeldingen bieden we bovenstaande opleidingen aan in zowel Heerenveen als Leeuwarden. De opleiding Sportinstructie, Training & Coaching wordt alleen in Heerenveen gegeven.