Je bent op z'n best als je een flinke duik in het zwembad kunt nemen

Als trainer/coach Zwemmen ben jij de specialist op het gebied van zwemonderwijs, aqua-activiteiten en wedstrijdzwemmen.

Als je, na het eerste jaar van je CIOS-opleiding, hebt gekozen voor de uitstroomrichting Trainer/coach en de specialisatie Zwemmen, dan richt jij je in het verdere verloop van je opleiding op alle disciplines binnen de zwemwereld zoals:

  • toezichthouder zwembaden
  • zwemonderwijzer
  • sportleider aqua-activiteiten
  • trainer 2 en 3 (wedstrijdzwemmen of waterpolo)

Je leert lesgeven aan verschillende doelgroepen, in diverse zwembaden en bij sportverenigingen, maar bijvoorbeeld ook in (sport)scholen. Je krijgt niet alleen les in eigen vaardigheid, maar verdiept je onder andere ook in de leereenheden 'Lesgeven' en 'Organiseren van activiteiten' als wedstrijden en evenementen. Ook verken je de mogelijkheden binnen de werkvelden in de zwembranche.

De praktijk
Praktijk speelt een grote rol in je opleiding. Dit doe je door het oefenen van eigen vaardigheid, het geven van lessen en via stagelopen. Daarnaast ga je aan de slag met diverse opdrachten. Zo organiseer je zwemkampen en zwemwedstrijden. Je ontwikkelt en organiseert nieuwe activiteiten. Je hebt vanaf het tweede jaar 8 tot 16 uur stage per week bij diverse zwembaden, zwemverenigingen en bij het Leerbedrijf van Sportstad Heerenveen. Je stage wordt georganiseerd in nauwe samenspraak tussen school en het werkveld. Waar mogelijk nemen we uiteraard de voorkeuren van jou als student mee. Stageplekken zijn altijd afhankelijk van de beschikbaarheid en bereidwilligheid in het werkveld.