Voetbal, de meest bedreven sport in Nederland!

Is jouw favoriete sport voetballen? Wil je graag trainingen verzorgen, teams begeleiden en coachen? Bereid je dan voor op een toekomst in een werkveld vol beweging via de specialisatie Trainer/Coach Voetbal in Heerenveen. Dus waar wacht je op: maak werk van je voetbal-passie en meld je aan!

Als je, na het eerste jaar van je CIOS-opleiding, hebt gekozen voor de uitstroomrichting Trainer/coach en de specialisatie Voetbal dan maak je kennis met alle aspecten van het voetballen. Je leert lesgeven aan verschillende groepen en je werkt aan je eigen vaardigheid, je organiseert activiteiten en je coacht teams. Bij voetbalverenigingen maak je deel uit van een grote voetbalfamilie! En daarnaast oefen je veel op het voetbalveld. Je verdiept je in de achtergronden en theorie van het voetballen. Zo krijg je ook te maken met vakken als trainingskunde, basismanagement, sport & gedrag en didactiek. Verder werk je aan lesgeven/training geven aan kleine kinderen, ook aan bijzondere groepen. En oefen je in het coachen en beïnvloeden van een team gedurende een heel seizoen.

Stage in het betaald voetbal of bij top-amateurverenigingen
Vanaf het moment dat je stage gaat lopen, zijn wij in de gelegenheid je een stage en leerrijke omgeving aan te bieden bij óf een Betaald Voetbal Organisatie (BVO, hieraan zijn selectiecriteria verbonden), óf bij een top-amateurvereniging. Belangrijk is dat de stage wordt georganiseerd vanuit het CIOS Heerenveen Leeuwarden. We hebben natuurlijk goede contacten met sc. Heerenveen, maar er bestaat ook de mogelijkheid om bij sc. Cambuur of andere BVO’s stage te lopen. Clubs als v.v. Heerenveen, v.v. Heerenveense Boys, LAC Frisia, Olde Veste ’54, Drachtster Boys, Be Quick Groningen, FVC, Blauw Wit ’34 en Sneek Wit Zwart bieden een prima omgeving om je te ontwikkelen. Je stage wordt georganiseerd in nauwe samenspraak tussen school en het werkveld. Waar mogelijk nemen we uiteraard de voorkeuren van jou als student mee. Stageplekken zijn altijd afhankelijk van de beschikbaarheid en bereidwilligheid in het werkveld. 

Samenwerking met KNVB
Er bestaat al 30 jaar een goede samenwerking tussen het CIOS en de KNVB. Zo kun je als student via CIOS Heerenveen, afhankelijk van je prestaties en resultaten, een extra diploma van de KNVB halen, bijvoorbeeld het pupillen- /juniorencertificaat, TC3-Jeugd/UEFA C of TC 2/UEFA B.