Wil jij je passie voor tennis overbrengen op anderen?

Wil je graag tennistrainingen geven aan verschillende doelgroepen, tennisevenementen organiseren en werken binnen een vereniging of organisatie? Bereid je dan voor op een toekomst in een werkveld vol beweging via de specialisatie Trainer/Coach Tennis.

Als je, na het eerste jaar van je CIOS-opleiding, hebt gekozen voor de uitstroomrichting Trainer/coach en de specialisatie Tennis, dan  ga jij je eerst verdiepen in Tennisleraar 3. Alle doelgroepen komen hierin aan bod: tenniskids, jeugd, volwassenen en 55+, zowel recreatief als prestatief. Belangrijk onderdeel in de opleiding is spelers technisch analyseren en oplossingen aandragen voor de oorzaken van de fouten die ze maken. Ook de tactiek van enkel- en dubbelspel, lesgeven aan spelers van alle leeftijden van niveau 9 t/m 6 en het trainen van mentaliteit en conditionele vaardigheden komen aan bod. We besteden aandacht aan zowel klassikaal als individueel lesgeven, aan organiseren van activiteiten en aan het omgaan met ouders en vrijwilligers op de tennisvereniging. Ook leer je wat er allemaal nog meer bij komt kijken bij het werken in een professionele organisatie.

Als je Tennisleraar 3 voldoende hebt afgerond is er de mogelijkheid om ook Tennistrainer 4 te volgen. Je kunt dan zowel individueel als in teamverband training geven aan wedstrijdspelers tot en met categorie 3-niveau. Daarnaast ligt het accent op het coachen van spelers bij wedstrijden en het ontwikkelen en uitvoeren van technisch beleid.

Toelating

  • Voor de specialisatie Tennisleraar 3 is je eigen speelsterkte (DSS) op minimaal 6.0 (es)/6.0 (ds) bij aanvang van de opleiding. Als je veel talent hebt, maar nog niet helemaal 6.0 bent qua speelsterkte, bepaalt de docent of je deel kan nemen. Dit is ook de minimumeis om het KNLTB-examen te mogen doen. Voor Tennistrainer 4 is dit 5.0 (es)/5.0 (ds).
  • Je eigen tennisvaardigheid (niet te verwarren met eigen speelsterkte) moet op een voldoende niveau zijn. Als tennisleraar moet je goed kunnen aanspelen en in allerlei (tactische) spelsituaties verschillende slagen kunnen laten zien. Kortom, je tennisniveau is een voorbeeld voor je leerlingen. Je bent zelf (mede) verantwoordelijk voor het ontwikkelen van je eigen vaardigheid.
  • Je bent in het bezit van de KNLTB spelerspas.

Informatie

Age Bergsma
06 - 29464145
age.bergsma@fcroc.nl