Wil jij later aan de slag in de wereld van schaatsen of skeeleren?

Deze praktijkgerichte opleiding bereidt je voor op een functie in het werkveld van de ijs- en skatesporten. En dat werkveld is breder dan je zou denken!

Als je, na het eerste jaar van je CIOS-opleiding, hebt gekozen voor de uitstroomrichting Trainer/coach en de specialisatie IJs- en Skatesporten dan kun je KNSB-erkende trainersdiploma’s halen voor diverse disciplines. Denk hierbij aan langebaanschaatsen, marathon, shorttrack, inline, kunstschaatsen en zelfs ijshockey. Of je organiseert en draait mee met grote (internationale) evenementen. De opleiding wordt vormgegeven binnen de uitdagende omgeving van Thialf in Heerenveen en de Elfstedenhal in Leeuwarden en de inline-piste van sportstad Heerenveen.

De specialisatie IJs- en skatesporten volledig in de praktijkroute
De specialisatie vindt plaats in de praktijkroute. Je volgt je onderwijs en de praktijk binnen het bedrijf (Thialf, Elfstedenhal, Sportstad Heerenveen). Je bent zowel op het land als op het ijs te vinden. Je organiseert evenementen, kampen en schaatswedstrijden en verzorgt trainingen aan diverse doelgroepen. Je leert lesgeven en trainingsplanningen maken voor verschillende groepen, bijvoorbeeld op een school, bij een vereniging, bij een professionele schaats- of skeelerschool, bij een gewest of bij een professioneel team. Vanzelfsprekend is eigen vaardigheid een vast onderdeel van je opleiding. Je moet dan naast langebaan schaatsen, shorttrack en inline denken aan ijshockey, kunstschaatsen, curling, coördinatie, droogtraining en krachttraining.

De studentengroep bestaat uit een gemêleerd gezelschap: van verenigings- en clubmensen tot topsporters uit Jong Oranje. Deze mix van achtergronden en ervaring maakt dit tot een boeiende specialisatie en garandeert een unieke opleiding waarvan er maar één is in de hele wereld!