Ben jij actief, een buitenmens en wil je werken in de outdoorsector?

Durf jij als buitensportinstructeur de leiding te nemen tijdens uitdagende buitensportactiviteiten? Word jij enthousiast van sporten als kajakvaren, sportklimmen, atb-en, boogschieten en of survivalrun? En wil je graag andere mensen enthousiast maken voor deze sporten? Dan is de specialisatie Buitensport iets voor jou!

Als je, na je oriëntatieperiode aan het begin van je CIOS-opleiding, hebt gekozen voor de uitstroomrichting Trainer/coach en de specialisatie Buitensport, dan verdiep jij jezelf verder in het werkveld van de OUTDOOR. Dit doe je door werkveldbezoeken en door het uitvoeren van diverse prestaties binnen dat werkveld. Hierbij kun je denken aan:

  • ondersteuning bij buitensportevenementen en buitensportactiviteiten
  • verzorgen van buitensportlessen/trainingen binnen en buiten het CIOS
  • organiseren van buitensportevenementen
  • verzorgen van workshops
  • meehelpen met het opbouwen hindernissen bij survivalruns.

Op school besteden we veel aandacht aan je beroepshouding en aan basisvaardigheden in les- en leidinggeven. Uiteraard train je ook je eigen vaardigheid. Je krijgt algemene vakken als trainingskunde, didactiek en taal. Je leert lesgeven binnen diverse disciplines, zoals vlakwatervaren, wildwatervaren, sportklimmen, boogschieten, oriëntatietechnieken, highropes, teambuilding en mountainbiken. Tijdens diverse opleidingsdagen in binnen- en buitenland werk je aan je vaardigheden als buitensportinstructeur. Daarnaast organiseer je veel evenementen, workshops en andere activiteiten.

Stage
Je stage loop je bij gerenommeerde buitensportbedrijven in binnen- of buitenland. Dit doe je in de periode van juni t/m augustus. Je stage wordt georganiseerd in nauwe samenspraak tussen school en het werkveld. Waar mogelijk nemen we uiteraard de voorkeuren van jou als student mee. Stageplekken zijn altijd afhankelijk van de beschikbaarheid en bereidwilligheid in het werkveld.