Friesland College Friesland College Friesland College

CIOS Sport & Bewegen

CIOS Sport & Bewegen

Sport is je lust en je leven. Je vindt het niet alleen heerlijk om er zelf mee bezig te zijn, maar je wilt vooral je enthousiasme voor sporten overbrengen op anderen. Zodat ze er beter in worden. Of om ze te leren dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid. En denk eens aan mensen voor wie bewegen niet zo vanzelfsprekend is, zoals ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen. Door jouw begeleiding wordt sporten ook voor hen mogelijk.

Dus of je nou sportleider, trainer, bewegingsagoog vitaalcoach of sportcoördinator wilt worden: jouw toekomst begint bij het CIOS. Meld je aan bij het CIOS en word een 'Leader in sport'!

Er zijn geen opleidingen gevonden die aan uw criteria voldoen

Coördinator buurt, onderwijs en sport

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Je bent sportief, sociaal en je vindt het belangrijk dat jongens en meiden gezonder gaan leven. Jij zorgt ervoor dat jongeren elkaar meer gaan ontmoeten en samen gaan sporten en bewegen. Je kent de belevingswereld van jongeren en weet als geen ander waar ze warm voor lopen. Je werkt vooral met jeugd in de leeftijd van 4-19 jaar en soms ook met volwassenen of ouderen. Eigenlijk ben je een sportieve bruggenbouwer die onderwijs, buurt en sport dichter bij elkaar brengt.

Coördinator sport- en bewegingsagogie

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Je vindt het een challenge om mensen in beweging te brengen. Omdat je weet dat sporten en bewegen goed en gezond is. Je vind het een nog grotere uitdaging om dit te doen met mannen, vrouwen en kinderen die op lichamelijk, sociaal, emotioneel of cognitief terrein specifieke coaching nodig hebben. Zo zet je beweging in als middel om het welzijn van je cliënten te verbeteren. Mooi werk toch!

Coördinator sport, bewegen en gezondheid

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Je beweegt minimaal een uur per dag. Je eet gezond, hebt een goede conditie en kunt goed met stress omgaan. Daarmee ben je als leefstijlcoach een goed voorbeeld voor je klanten. Je stimuleert de mensen met wie je werkt om hun leefstijl gezond te houden of te krijgen. Je hebt soms te maken met kinderen die gewichtsproblemen hebben of met inactieve ouderen. En ook met werknemers die overwegend zittend werk doen of met weinig actieve bewoners van achterstandswijken. Voor deze doelgroepen bedenk en presenteer je uitdagende beweeg- en voedingsprogramma's. Je vindt het fantastisch om anderen gezonder, sterker en gelukkiger te maken. Daar doe je het voor!

Coördinator sportinstructie, trainer / coach

Leerweg: bol Niveau 4 Duur: 3 jaar

Zelf ben je sporter in hart en nieren. Als jij je lichaam en spieren aan het werk zet om een fysieke (top)prestatie neer te zetten, geeft je dat een geweldige boost. Maar je vindt het ook een uitdaging om anderen in beweging te brengen. Omdat je weet dat sporten en bewegen voor iedereen goed en gezond is. Je motiveert, stimuleert en corrigeert. Je geniet ervan als je anderen met jouw trainingsprogramma beter, sneller en sterker maakt. Dat is kicken!

Medewerker sport en recreatie

Leerweg: bol Niveau 2 Duur: 2 jaar

Ben je sportief genoeg om in de swingende wereld van sport en recreatie te werken? En ben je ook nog flexibel genoeg? Want het is er soms superdruk en dan is het fijn als jij op allerlei plekken kunt meewerken. Dankzij jou is alles piekfijn in orde. Stil zitten? Daar heb je geen tijd voor!

Sport- en bewegingsleider

Leerweg: bol Niveau 3 Duur: 3 jaar

Je hebt er plezier in om anderen op een superleuke manier te laten sporten en bewegen. Dat doe je met verschillende groepen mensen. Dankzij jou krijgen mensen een kick van de sport- en bewegingsactiviteiten die jij voor hen bedenkt. Zo wordt jouw plezier in sport hun plezier in sport. Lekker gezond, lekker gezellig!

Opleidingslocaties

Leeuwarden

Julianalaan 97
FC-Campus, gebouw Triangel, Julianalaan 97, Leeuwarden

Heerenveen

Abe Lenstra boulevard 29
Sportstad, Abe Lenstra boulevard 29, Heerenveen