Werkconferentie praktijkroute 14 juni | Friesland College

Het aanmeldformulier vindt u onderaan deze pagina. Aanmelden kan tot en met 7 juni 2018.

UITNODIGING voor medewerkers van ROC's, regionale instellingen, bedrijven, gemeenten en provincie

Regelmatig organiseert het Friesland College samen met partners vanuit het werkveld een werkconferentie over de praktijkroute. De eerstvolgende vindt plaats op donderdagmiddag 14 juni aanstaande en staat in het teken van de sectoren Zorg & Welzijn en Creatieve industrie. De bijeenkomst is voor medewerkers van ROC's, regionale instellingen, bedrijven, gemeenten en provincie die meer willen weten over het hoe en waarom van de praktijkroute, een vernieuwende vorm van praktijkgestuurd leren. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Thema: ‘Samenwerken, leren en innoveren in de praktijkroute’
Datum: donderdag 14 juni 2018
Plaats: Zorggroep Alliade, Meriant, locatie LindeStede, Steenwijkerweg 49, 8471 KZ Wolvega
Tijd: 15.00 - 17.30 uur (ontvangst met koffie/thee vanaf 14.30 uur)

In de praktijkroute integreren we leren en werken in de praktijk. Vaak al vanaf de eerste dag zijn studenten in de praktijk en gaan daar aan de slag, samen met collega’s. De theorie wordt gekoppeld aan de praktijkervaring, zodat studenten direct doorhebben wat 'het nut' is van kennis. Met intensieve begeleiding door een docent/coach en door werkbegeleiders van het bedrijf of de instelling, werken de studenten toe naar een erkend mbo-diploma.

Het klinkt goed en de ervaringen zijn goed maar … wat komt hier allemaal bij kijken? Wat is de impact ervan op het leren van de student? Wat doet het met de medewerkers van de instelling en wat vraagt het van de rol van de docent? Wat zijn de organisatorische kansen en valkuilen?

Na een korte inleiding bespreken we tijdens de bijeenkomst samen met studenten, docenten en werkbegeleiders, deze en meer vragen met u. Tevens verkennen we met u de mogelijkheden om samen te werken. We zoomen op deze middag met name in op de praktijkroute van Zorg & Welzijn en de Creatieve industrie (D'Drive). 

Aanmelden
Wilt u meer weten over de praktijkroute en bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Dan kunt u zich aanmelden t/m 7 juni via het formulier onderaan deze pagina.

Stuurt u deze uitnodiging gerust door naar collega's of andere personen waarvan u weet dat ze geïnteresseerd zijn in de opzet van de praktijkroute, zodat zij zich ook kunnen aanmelden. 

We hopen op uw komst!

Ik meld me hierbij aan voor de Werkconferentie praktijkroute van donderdag 14 juni 2018:

(Indien u met collega's wilt komen vragen we u om per persoon een aanmelding in te vullen)