Volwassenenonderwijs

Verpleegkundige (volw)

  • Verpleegkundige opleiding voor volwassenen
  • Verpleegkundige opleiding voor volwassenen
  • Verpleegkundige opleiding voor volwassenen
  • Verpleegkundige opleiding voor volwassenen
  • Leerafdeling

Verzorgende-IG
U kunt ook kiezen voor de opleiding Verzorgende-IG op mbo-niveau 3.

Overstappen van bol naar bbl
Als u de bol-opleiding Verpleegkundige volgt en u krijgt tijdens de opleiding een baan, dan is het mogelijk om over te stappen naar de bbl-opleiding.

Veel aandacht voor de patiënt, snel en praktisch kunnen handelen, de goede beslissingen nemen. Dat hoort bij de boeiende en verantwoordelijke baan van een verpleegkundige. Een baan met veel afwisseling. Wassen en aankleden, uitvoeren van verpleegkundige handelingen als bloedprikken, temperatuur opnemen, infuus aanleggen, wonden verzorgen en medicijnen toedienen. U houdt de gezondheid van de patiënten goed in de gaten en raadpleegt tijdig een arts of collega als er iets verandert. Ook de naaste familie van de patiënt krijgt uw aandacht. U beantwoordt geduldig en helder hun vragen en geeft ze advies.

U bent iemand die graag de handen uit de mouwen steekt. Het liefst om anderen te helpen. Kwetsbare mensen, die om verschillende redenen uw zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn, herstellen van een operatie, psychische problemen hebben of gehandicapt zijn. Voor uw toewijding krijgt u vaak veel terug: patiënten die dankbaar zijn voor uw inzet!