Sport & Bewegen

CIOS Heerenveen/Leeuwarden

 • cios heerenveen
 • cios heerenveen leeuwarden turnhal
 • cios heerenveen leeuwarden

Cirque CIOS: nieuwe specialisatie onder Trainer/coach
In samenwerking met D'Drive en met het werkveld biedt CIOS vanaf volgend schooljaar de specialisatie Cirque CIOS, een combinatie van acrobatiek, circus en turnen. Meer weten? Kom tijdens de Open Dagen naar het CIOS in Heerenveen. Daar vertellen we je er alles over!
---------------------------------------------------------
Fierljeptrainer worden?
Op 29 januari start er weer een cursus via CIOS Contract.
Meer info >>
---------------------------------------------------------
Samenwerking Sportstad en CIOS Zwemmen
Kleinere groepen, zwemlessen tegen lagere tarieven en een leerzame ervaring voor studenten. Dat zijn de belangrijkste argumenten voor de samenwerking tussen CIOS Zwemmen en Sportstad Heerenveen. Meer lezen >>
---------------------------------------------------------

Sport is je lust en je leven. Je vindt het niet alleen heerlijk om er zelf mee bezig te zijn, maar je wilt vooral je enthousiasme voor sporten overbrengen op anderen. Zodat ze er beter in worden. Of om ze te leren dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid. En denk eens aan mensen voor wie bewegen niet zo vanzelfsprekend is, zoals ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen. Door jouw begeleiding wordt sporten ook voor hen mogelijk.
Lees meer over het brede werkveld van de sport.

Dus of je nou sportbegeleider, trainer, bewegingsagoog, sportmanager of -leider wilt worden: jouw toekomst begint bij het CIOS. Meld je aan bij het CIOS en word een 'Leader in sport'!

Bekijk de brochure

 


CIOS Specialisaties
In de uitstroomrichting Trainer/coach van de mbo-opleiding Sport- en Bewegingscoördinator (4) maak je een keuze voor een specialisatie.

Je kunt ook kiezen voor Buitensport, IJs- en skatesporten of Fitness. Informatie over deze specialisaties verschijnt binnenkort op deze website.

Actueel

 • NL-dag bij CIOS in Heerenveen

  NL-dag bij CIOS in Heerenveen

  Uit het hele land waren dinsdag ruim 350 CIOS-medewerkers in Heerenveen bijeen voor hun jaarlijkse professionaliseringsdag. Naast het CIOS van het Friesland College zijn er vier vergelijkbare opleidingen op het gebied van sport en bewegen in Nederland. Zij werken samen in CIOS NL. Lees meer »

 • Jarig CIOS heeft toekomst

  Jarig CIOS heeft toekomst

  Veertig jaar CIOS betekent terugkijken op een rijk verleden, onder meer in een enorme reünie. Maar vooruitkijken kan ook. Dat deden docenten, studenten en relaties in een World Café in Sportstad Heerenveen, aan de hand van thema’s over sport en opleiden in de toekomst. Lees meer »

 • Friesland College en Alfa-college stemmen keuzevakken met elkaar af

  Friesland College en Alfa-college stemmen keuzevakken met elkaar af

  Een hoogwaardig aanbod sportopleidingen verzorgen én het sportklimaat in Noord-Nederland bevorderen. Op deze punten hebben Friesland College en Alfa-college elkaar gevonden. Woensdag 10 september ondertekenden beide mbo's hiertoe een convenant. Lees meer »

 • Symposium als kick-off nieuwe opleiding CIOS

  Symposium als kick-off nieuwe opleiding CIOS

  Als kick-off voor de nieuwe opleiding Sport, Bewegen & Gezondheid organiseerde CIOS, school voor Sport & Bewegen 8 september jl. een symposium. Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie, gaf een afsluitende lezing. Lees meer »

 • CIOS-studenten leren over werkwijze van sc Heerenveen

  CIOS-studenten leren over werkwijze van sc Heerenveen

  Een aantal studenten van het CIOS in Heerenveen nam dinsdag een kijkje in de keuken van sc Heerenveen. Op deze speciale studiedag kregen de studenten inzicht in de werkwijze in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Hoe wordt er met de jeugd getraind? Een leerzame dag bij de buren. Lees meer »