Sport & Bewegen | Friesland College

Sport & Bewegen

CIOS Heerenveen/Leeuwarden

Cirque CIOS, een opleiding tot trainer/coach turn- en circustechnieken.
---------------------------------------------------------
Op weg naar de top met CIOS Masterclass
Ook dit jaar start het CIOS met een 1-jarige Masterclass, een excellentieprogramma waarmee je een plus kunt halen op je diploma. Je krijgt begeleiding van toptrainers en kunt daarna aan de slag als gespecialiseerd coach met een bondsdiploma. Zin in nog een jaartje extra uitdaging? Meer lezen over de CIOS Masterclass >>
---------------------------------------------------------
Samenwerking Sportstad en CIOS Zwemmen
Kleinere groepen, zwemlessen tegen lagere tarieven en een leerzame ervaring voor studenten. Dat zijn de belangrijkste argumenten voor de samenwerking tussen CIOS Zwemmen en Sportstad Heerenveen. Meer lezen >>
---------------------------------------------------------
Informatie voor huidige CIOS-studenten en hun ouders >>
---------------------------------------------------------

Sport is je lust en je leven. Je vindt het niet alleen heerlijk om er zelf mee bezig te zijn, maar je wilt vooral je enthousiasme voor sporten overbrengen op anderen. Zodat ze er beter in worden. Of om ze te leren dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid. En denk eens aan mensen voor wie bewegen niet zo vanzelfsprekend is, zoals ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen. Door jouw begeleiding wordt sporten ook voor hen mogelijk.
Lees meer over het brede werkveld van de sport.

Dus of je nou sportleider, trainer, bewegingsagoog vitaalcoach of sportcoördinator wilt worden: jouw toekomst begint bij het CIOS. Meld je aan bij het CIOS en word een 'Leader in sport'!

Bekijk de brochure

 


CIOS Specialisaties niveau 4
In de uitstroomrichting Trainer/coach van de mbo-opleiding Sport- en Bewegingscoördinator (4) maak je een keuze voor een specialisatie.

Actueel

 • Friesland College steunt beroepsopleiding drie kansarme jongeren in Indonesië

  Friesland College steunt beroepsopleiding drie kansarme jongeren in Indonesië

  et Friesland College steunt vanaf komend studiejaar de opleiding van drie Indonesische jongeren tot sportleraar. Het project in Sulawesi is opgezet door CIOS-studenten die er dit jaar stage liepen in een tehuis voor kansarme jongeren. Lees meer »

 • Turngoud voor CIOS-studente Lisa Top

  Turngoud voor CIOS-studente Lisa Top

  Tijdens de FIG World Cup Challenge turnen heeft Friesland College-studente Lisa Top goud gewonnen. Lisa (19), studerend aan het CIOS, behaalde dit prima resultaat op het onderdeel ‘vloer’. Komende zomer komt ze in actie tijdens de Olympische Spelen in Rio. Lees meer »

 • Innovaties centraal op symposium CIOS Heerenveen Leeuwarden

  Innovaties centraal op symposium CIOS Heerenveen Leeuwarden

  Op de CIOS-locatie in Heerenveen werd donderdagmiddag 24 maart van alles verteld over innovaties in de sportwereld. Studenten, docenten en mensen uit het werkveld woonden workshops bij en deelden ervaringen met elkaar. Ook voormalig topschaatser Bob de Jong vertelde over innovaties, die hij in zijn schaatscarrière meemaakte. Lees meer »

 • CIOS'er Lisa Top naar Olympische Spelen

  CIOS'er Lisa Top naar Olympische Spelen

  Een daverende verrassing bij de wereldkampioenschappen turnen. De Nederlandse dames, met in hun midden CIOS-student Lisa Top, leverden een historische prestatie door zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, komende zomer. Lees meer »

 • CIOS zet nog steviger in op Fryske sporten

  CIOS zet nog steviger in op Fryske sporten

  Uit handen van Geert Teitsma, CIOS, ontving gedeputeerde Michiel Schrier een mooi cadeautje. Hij nam de gloednieuwe DVD 'Skûtsjesilen, Friese sport en traditie' als eerste in ontvangst. CIOS wil Fryske sporten blijvend stimuleren en verankeren in het onderwijs. Lees meer »

 • Talent krijgt de ruimte in Masterclass CTO en CIOS

  Talent krijgt de ruimte in Masterclass CTO en CIOS

  In de sport is talent belangrijk. Niet alleen in het veld of op de baan, maar ook in de begeleiding heb je talent nodig om 'top' te worden. Daarom slaan CTO Heerenveen en CIOS de handen ineen om talentvolle jongeren een uitdagende opleiding te bieden. Lees meer »

 • De bewegingsagoog in de schijnwerpers

  De bewegingsagoog in de schijnwerpers

  Is het 5 voor 12 voor de bewegingsagoog? In ieder geval is het de hoogste tijd om de specifieke deskundigheid van het vak beter voor het voetlicht te brengen, was de conclusie van een symposium op het CIOS. Lees meer »

 • NL-dag bij CIOS in Heerenveen

  NL-dag bij CIOS in Heerenveen

  Uit het hele land waren dinsdag ruim 350 CIOS-medewerkers in Heerenveen bijeen voor hun jaarlijkse professionaliseringsdag. Naast het CIOS van het Friesland College zijn er vier vergelijkbare opleidingen op het gebied van sport en bewegen in Nederland. Zij werken samen in CIOS NL. Lees meer »

 • Jarig CIOS heeft toekomst

  Jarig CIOS heeft toekomst

  Veertig jaar CIOS betekent terugkijken op een rijk verleden, onder meer in een enorme reünie. Maar vooruitkijken kan ook. Dat deden docenten, studenten en relaties in een World Café in Sportstad Heerenveen, aan de hand van thema’s over sport en opleiden in de toekomst. Lees meer »

 • Friesland College en Alfa-college stemmen keuzevakken met elkaar af

  Friesland College en Alfa-college stemmen keuzevakken met elkaar af

  Een hoogwaardig aanbod sportopleidingen verzorgen én het sportklimaat in Noord-Nederland bevorderen. Op deze punten hebben Friesland College en Alfa-college elkaar gevonden. Woensdag 10 september ondertekenden beide mbo's hiertoe een convenant. Lees meer »

 • Symposium als kick-off nieuwe opleiding CIOS

  Symposium als kick-off nieuwe opleiding CIOS

  Als kick-off voor de nieuwe opleiding Sport, Bewegen & Gezondheid organiseerde CIOS, school voor Sport & Bewegen 8 september jl. een symposium. Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie, gaf een afsluitende lezing. Lees meer »

 • CIOS-studenten leren over werkwijze van sc Heerenveen

  CIOS-studenten leren over werkwijze van sc Heerenveen

  Een aantal studenten van het CIOS in Heerenveen nam dinsdag een kijkje in de keuken van sc Heerenveen. Op deze speciale studiedag kregen de studenten inzicht in de werkwijze in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Hoe wordt er met de jeugd getraind? Een leerzame dag bij de buren. Lees meer »