Sport & Bewegen

CIOS Heerenveen/Leeuwarden

 • cios heerenveen
 • cios heerenveen leeuwarden turnhal
 • cios heerenveen leeuwarden

CIOSNL en NISB ondertekenen duurzame samenwerking
Samen voor kwaliteit en professionalisering van Sport & Bewegen onderwijs.
Meer lezen >>
---------------------------------------------------------
NIEUW: CIOS Masterclass
Eénjarige aanvulling van je opleiding voor een plus op je diploma. Meer lezen >>
---------------------------------------------------------
Alle opleidingen CIOS ook in Leeuwarden!
Vanaf augustus worden alle opleidingen van het CIOS in zowel Leeuwarden als in Heerenveen aangeboden.
Meer lezen >>
---------------------------------------------------------

Sport is je lust en je leven. Je vindt het niet alleen heerlijk om er zelf mee bezig te zijn, maar je wilt vooral je enthousiasme voor sporten overbrengen op anderen. Zodat ze er beter in worden. Of om ze te leren dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid. En denk eens aan mensen voor wie bewegen niet zo vanzelfsprekend is, zoals ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen. Door jouw begeleiding wordt sporten ook voor hen mogelijk. Meer informatie over het brede werkveld van de sport >>

Dus of je nou sportbegeleider, trainer, bewegingsagoog, sportmanager of -leider wilt worden: jouw toekomst begint bij het CIOS. Meld je aan bij het CIOS en word een 'Leader in sport'!

CIOS Specialisaties
In de uitstroomrichting Trainer/coach van de mbo-opleiding Sport- en Bewegingscoördinator (4) maak je een keuze voor een specialisatie.

Je kunt ook kiezen voor Buitensport, IJs- en skatesporten of Fitness. Informatie over deze specialisaties verschijnt binnenkort op deze website.

Bekijk hier de brochure van CIOS Sport & Bewegen>>

 

 

Actueel

 • Jarig CIOS heeft toekomst

  Jarig CIOS heeft toekomst

  Veertig jaar CIOS betekent terugkijken op een rijk verleden, onder meer in een enorme reünie. Maar vooruitkijken kan ook. Dat deden docenten, studenten en relaties in een World Café in Sportstad Heerenveen, aan de hand van thema’s over sport en opleiden in de toekomst. Lees meer »

 • Friesland College en Alfa-college stemmen keuzevakken met elkaar af

  Friesland College en Alfa-college stemmen keuzevakken met elkaar af

  Een hoogwaardig aanbod sportopleidingen verzorgen én het sportklimaat in Noord-Nederland bevorderen. Op deze punten hebben Friesland College en Alfa-college elkaar gevonden. Woensdag 10 september ondertekenden beide mbo's hiertoe een convenant. Lees meer »

 • Symposium als kick-off nieuwe opleiding CIOS

  Symposium als kick-off nieuwe opleiding CIOS

  Als kick-off voor de nieuwe opleiding Sport, Bewegen & Gezondheid organiseerde CIOS, school voor Sport & Bewegen 8 september jl. een symposium. Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie, gaf een afsluitende lezing. Lees meer »

 • CIOS-studenten leren over werkwijze van sc Heerenveen

  CIOS-studenten leren over werkwijze van sc Heerenveen

  Een aantal studenten van het CIOS in Heerenveen nam dinsdag een kijkje in de keuken van sc Heerenveen. Op deze speciale studiedag kregen de studenten inzicht in de werkwijze in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Hoe wordt er met de jeugd getraind? Een leerzame dag bij de buren. Lees meer »