Podiumkunsten, Productie & Events | Friesland College

Podiumkunsten, Productie & Events

D'Drive, school voor Creatieve industrie & Pedagogisch werk

Showroom

Bekijk de foto's en video's met de prestaties van onze studenten.

Zelf in de spotlights staan of zorgen dat iemand anders dat kan. Daar draait het om in de richting Podiumkunsten, Productie & Events. Je begeeft je in een creatieve wereld waarin je samen met collega's werkt aan producties, activiteiten of evenementen. Met voor ieder een eigen rol: voor een groep, op het podium, in de organisatie of achter de schermen aan de knoppen. Je wordt in deze richting breed opgeleid. Zodat je straks met je diploma in de hand meerdere mogelijkheden hebt. Bijvoorbeeld werken in een theater of in je eigen dansschool. Of je organiseert als zelfstandig ondernemer evenementen en activiteiten voor jong en oud. Wat je ook kiest, je passie voor het vak zorgt ervoor dat jij je werk met een 'drive' uitvoert. Welkom in deze bruisende wereld!

Neushoorn: nieuw onderkomen
Vanaf januari 2016 zijn de opleidingen Prodiumkunsten, Productie & Events gehuisvest op de locatie Neushoorn, Ruiterskwartier 41 in Leeuwarden.

Andere richtingen bij D'Drive

Kijk ook eens bij de andere richtingen die D'Drive aanbiedt:

Actueel

 • Neushoorn daverend van start

  Neushoorn daverend van start

  Het gebouw is al vol in bedrijf als culturele ‘hotspot’ van Leeuwarden. En sinds maandag is Neushoorn ook officieel open als unieke plek waar cultuur en onderwijs samenkomen. Als openingsact speelde Jet Bussemaker (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) in de grote zaal een C-akkoord op een keyboard, waarna publiekslieveling Jett Rebel het… Lees meer »

 • Friesland College-studenten dragen bij aan succes Liwwadder Diner

  Friesland College-studenten dragen bij aan succes Liwwadder Diner

  Een prachtig visitekaartje voor het Friesland College was het zeker tijdens het Groot Liwwadder Diner donderdagavond 17 september op de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. Niet minder dan 150 studenten van D'Drive en de Middelbare Hotelschool waren er actief. Tot zichtbaar genoegen van de 1000 gasten. Lees meer »

 • Studenten Friesland College in actie bij Groot Liwwadder Diner

  Studenten Friesland College in actie bij Groot Liwwadder Diner

  Studenten van Middelbare Hotelschool Friesland en D'Drive komen flink in actie bij het Groot Liwwadder Diner dat op 17 september a.s. plaatsvindt. Lees meer »

 • Afscheid in stijl met FestD'val

  Afscheid in stijl met FestD'val

  Er stonden tentjes met een warme hap, een caravan voor muntjes, een bar, twee grote podiumtenten en er was heel veel muziek, dans en toneel. D'Drive nam in stijl afscheid van de locatie Jupiterweg in Leeuwarden, met een mooi FestD'val. Lees meer »

 • Studenten Artiest Theater spelen mee in voorstelling op Oerol

  Studenten Artiest Theater spelen mee in voorstelling op Oerol

  Van 12 tot en met 21 juni vindt weer het Oerol Festival plaats op Terschelling. Dit jaar spelen, zingen en musiceren D'Drive-studenten mee als volleerd acteur in een stuk van de Tsjechische theatergroep Stage Code. Lees meer »

 • Opleverdatum nieuwe locatie D'Drive 1 september

  Opleverdatum nieuwe locatie D'Drive 1 september

  Wethouder Henk Deinum, Janpier Brands, directeur Neushoorn, en Anneke Holwerda, directeur D’Drive, legden dinsdag 12 mei de eerste stenen van een muur van Neushoorn, het nieuwe onderkomen aan het Harmoniekwartier. Ook gaven zij een toelichting op de bouwplanning. Lees meer »

 • (Her)beleef Make It! online

  (Her)beleef Make It! online

  Donderdag 2 april vond Make It! voor het laatst plaats in Poppodium Romein. Geluidsopnamen van de bands en foto's van Make It! vind je nu op internet. Lees meer »

 • Netwerkbijeenkomst 'Friesland danst!' in De Harmonie op 1 april

  Netwerkbijeenkomst 'Friesland danst!' in De Harmonie op 1 april

  Graag nodigt D'Drive u uit voor de netwerkbijeenkomst Friesland Danst! Op woensdag 1 april 2015 verkennen we in Stadsschouwburg De Harmonie hoe we samen een stevige impuls geven aan talentontwikkeling op het gebied van dans. Lees meer »

 • Studenten D'Drive lopen warm voor politiek

  Studenten D'Drive lopen warm voor politiek

  Zo’n 150 studenten van D’Drive gingen op 6 maart in de politiek. Zij beleefden een politieke dag op het provinciehuis in Leeuwarden. De dag - met als thema: ‘Stemmeniszogedaan’ - is in samenwerking met de provincie georganiseerd in het kader van L&B. Lees meer »

 • Dansartiesten D'Drive stelen de show in MCL

  Dansartiesten D'Drive stelen de show in MCL

  Studenten van de opleiding Artiest Dans van D’Drive verzorgden 3 februari een prima voorstelling in Medisch Centrum Leeuwarden. Op creatieve wijze beeldden ze het thema 'licht' uit tijdens een vrijwilligersmiddag van de UVV. Lees meer »

 • Studenten D'Drive nemen bouwschutting nieuwe locatie onder handen

  Studenten D'Drive nemen bouwschutting nieuwe locatie onder handen

  Tachtig studenten van D'Drive namen 16 december de schutting om de bouwplaats van het Harmoniekwartier onder handen. Met de street-art op de schutting zetten de studenten een eerste zichtbare stap naar het toekomstige creatieve broeinest. Lees meer »

 • Wervelende Dance Battle in De Harmonie

  Wervelende Dance Battle in De Harmonie

  Leerlingen van Leeuwarder basisscholen streden 18 november om de titel 'Beste dancecrew van 2014'. Zij kregen coaching van studenten en een dansdocent van Friesland College-onderdeel D'Drive. Lees meer »

 • Bouw Poppodium voor onder meer D’Drive gestart

  Bouw Poppodium voor onder meer D’Drive gestart

  Een ‘brûsplak’, zo omschreef Anneke Holwerda van D’Drive de toekomst van het nieuwe Poppodium in Leeuwarden. De directeur van de creatieve opleidingen van het Friesland College hees zich in een witte jas en stapte in enorme laarzen om met onder meer wethouder Henk Deinum en Janpier Brands - toekomstig directeur van het Poppodium - een eerste paal… Lees meer »

 • Daverende modeshows in Stadsschouwburg De Harmonie

  Daverende modeshows in Stadsschouwburg De Harmonie

  De mooiste modeshow staat op 5 juni op het programma in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Daar zorgen eindexamenkandidaten van de opleiding Mode Design van het Friesland College voor. Lees meer »

 • Klikodans voor Serious Request

  Klikodans voor Serious Request

  Een aardige verrassing voor het winkelend publiek in Leeuwarden het laatste weekend van november. Een groep dansers van D’Drive voert met 30 kliko’s een lopende dansante act uit in het centrum van de Friese hoofdstad. Met de act hopen de cursisten flink wat geld op te halen voor Serious Request. Lees meer »