Podiumkunsten, Productie & Events

D'Drive, school voor Creatieve industrie & Pedagogisch werk

 • D
 • D
 • D
 • D

D’Drive studenten met voorstellingen tijdens de Midnight walk
Studenten van D'Drive hadden op 19 september een belangrijke creatieve inbreng bij een 12,5 km lange wandeling met kunst en cultuur langs unieke locaties in Leeuwarden. De opbrengst was voor het goede doel. studenten van de opleiding Artiest Theater hadden een grote inbreng.
Bekijk hier de fotoreportage.

MAKE IT!: Componeer je eigen CD-track
Make It! is een jaarlijks terugkerend project, uitgevoerd door tweedejaars studenten Artiest Muziek. Bij dit project werken onder andere sounddesigners, muzikanten en managers nauw samen. Elke artiest krijgt de opdracht een CD-track te componeren, op te nemen en uit te voeren. Het eindproduct presenteer je tijdens Make It!, een evenement gehouden in Poppodium Romein.

Showroom
Bekijk de foto's en video's met de prestaties van onze studenten.

Zelf in de spotlights staan of zorgen dat iemand anders dat kan. Daar draait het om in de richting Podiumkunsten, Productie & Events. Je begeeft je in een creatieve wereld waarin je samen met collega's werkt aan producties, activiteiten of evenementen. Met voor ieder een eigen rol: voor een groep, op het podium, in de organisatie of achter de schermen aan de knoppen. Je wordt in deze richting breed opgeleid. Zodat je straks met je diploma in de hand meerdere mogelijkheden hebt. Bijvoorbeeld werken in een theater of in je eigen dansschool. Of je organiseert als zelfstandig ondernemer evenementen en activiteiten voor jong en oud. Wat je ook kiest, je passie voor het vak zorgt ervoor dat jij je werk met een 'drive' uitvoert. Welkom in deze bruisende wereld!

Bekijk de brochure


 

Nieuw onderkomen in 2015
Vanaf augustus 2015 worden de podiumopleidingen gehuisvest in het nieuwe onderkomen in het Harmoniekwartier. Bekijk hier de artist impressions

Andere richtingen bij D'Drive
Kijk ook eens bij de andere richtingen die D'Drive aanbiedt:

Actueel

 • Studenten D'Drive nemen bouwschutting nieuwe locatie onder handen

  Studenten D'Drive nemen bouwschutting nieuwe locatie onder handen

  Tachtig studenten van D'Drive namen 16 december de schutting om de bouwplaats van het Harmoniekwartier onder handen. Met de street-art op de schutting zetten de studenten een eerste zichtbare stap naar het toekomstige creatieve broeinest. Lees meer »

 • Wervelende Dance Battle in De Harmonie

  Wervelende Dance Battle in De Harmonie

  Leerlingen van Leeuwarder basisscholen streden 18 november om de titel 'Beste dancecrew van 2014'. Zij kregen coaching van studenten en een dansdocent van Friesland College-onderdeel D'Drive. Lees meer »

 • Bouw Poppodium voor onder meer D’Drive gestart

  Bouw Poppodium voor onder meer D’Drive gestart

  Een ‘brûsplak’, zo omschreef Anneke Holwerda van D’Drive de toekomst van het nieuwe Poppodium in Leeuwarden. De directeur van de creatieve opleidingen van het Friesland College hees zich in een witte jas en stapte in enorme laarzen om met onder meer wethouder Henk Deinum en Janpier Brands - toekomstig directeur van het Poppodium - een eerste paal… Lees meer »

 • Daverende modeshows in Stadsschouwburg De Harmonie

  Daverende modeshows in Stadsschouwburg De Harmonie

  De mooiste modeshow staat op 5 juni op het programma in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Daar zorgen eindexamenkandidaten van de opleiding Mode Design van het Friesland College voor. Lees meer »

 • Friesland College, NHL Hogeschool en Omrop Fryslân nemen Froeks.TV over

  Friesland College, NHL Hogeschool en Omrop Fryslân nemen Froeks.TV over

  Per 1 januari 2014 nemen Friesland College, NHL Hogeschool en Omrop Fryslân gezamenlijk Froeks.TV over. De toekomst van de Friese online jongerenzender is hiermee gegarandeerd. Froeks.TV was in handen van de twee Leeuwarder communicatiebureaus Groot Haar + Orth en Wij van PS. Lees meer »

 • Klikodans voor Serious Request

  Klikodans voor Serious Request

  Een aardige verrassing voor het winkelend publiek in Leeuwarden het laatste weekend van november. Een groep dansers van D’Drive voert met 30 kliko’s een lopende dansante act uit in het centrum van de Friese hoofdstad. Met de act hopen de cursisten flink wat geld op te halen voor Serious Request. Lees meer »