Zorg & Welzijn | Friesland College

Zorg & Welzijn

Leren op de werkplek

PRAKTIJKROUTE

Ben jij die enthousiaste, ondernemende en verantwoordelijke student die graag de handen uit de mouwen steekt? Die wil leren door te doen? Dan is een praktijkroute iets voor jou! Vanaf je eerste studiedag werk je bij één van de locaties van een zorginstelling. Daar volg je ook je lessen.

Kijk hier voor meer informatie over de praktijkroute

Echt iets kunnen betekenen voor een ander. Dat is waar het om gaat in de sector Zorg, service & welzijn. Bijvoorbeeld voor zieken, ouderen of gehandicapten. Of voor kinderen of volwassenen die tijdelijk 'in de knoop zitten'. Jij bent degene die hen verzorgt, weer op weg helpt of een praatje met ze maakt. Wil jij echt iets betekenen voor een ander? Kies dan met je hart voor een opleiding bij Zorg & Welzijn.

 

Bekijk de brochure

 

Actueel

 • Praktijkroute versterkt samenwerking Friesland College en ziekenhuis Tjongerschans

  Praktijkroute versterkt samenwerking Friesland College en ziekenhuis Tjongerschans

  In de zorg moeten praktijk en onderwijs goed op elkaar aansluiten. Het Friesland College werkt al vanaf 2002 nauw samen met ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Eerst met leerafdelingen, maar nu volgen studenten in het ziekenhuis een middelbare beroepsopleiding via de praktijkroute van het Friesland College. Lees meer »

 • CIV Healthy Ageing officieel gestart

  CIV Healthy Ageing officieel gestart

  Samen optrekken in de ontwikkeling van eigentijdse ouderenzorg , dat is de inzet van het CIV Healthy Ageing. In de officiële startbijeenkomst bij Erasmus in Leeuwarden begonnen de partners dinsdag meteen in een reeks pitches met een belangrijk onderdeel: kennis delen … Lees meer »

 • Zorgonderwijs voor drie studieniveaus in de praktijk

  Zorgonderwijs voor drie studieniveaus in de praktijk

  Afgelopen week werkten leerlingen en studenten van drie studieniveaus - vmbo, mbo en hbo - samen met hun begeleiders aan het project 'Leefplezier' in woonzorgcentrum De Miente in Gorredijk. Hun doel: leren van de ouderen en van elkaar. Lees meer »

 • Friesland College tekent als eerste ROC zorgmanifest MVO

  Friesland College tekent als eerste ROC zorgmanifest MVO

  Het Friesland College heeft dinsdag 5 april als eerste school het manifest ‘Voor een gezonde toekomst van de zorgsector’ getekend. In dit manifest staan urgentie, kwaliteit van leven, medewerkers, transparantie, duurzame bedrijfsvoering, nieuwe allianties en lef centraal. Lees meer »

 • De ander ontmoeten is ook jezelf beter leren kennen

  De ander ontmoeten is ook jezelf beter leren kennen

  Studenten van de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener waren aan het begin van de middag nog druk bezig met de voorbereidingen in gebouw Kalmoes van het Friesland College in Leeuwarden. Vanaf half drie ontvingen ze daar 120 vluchtelingen vanuit de noodopvang Heliconstate. Thema van de bijeenkomst: De ander ontmoeten is ook jezelf beter… Lees meer »

 • Nieuwe opleiding: Human Technology (Zorg & Techniek)

  Nieuwe opleiding: Human Technology (Zorg & Techniek)

  Vanaf volgend studiejaar start het Friesland College met de nieuwe mbo-opleiding Zorg & Techniek (Human Technology). In deze opleiding komen creativiteit, zorg, dienstverlening en techniek samen. In Human Technology worden studenten opgeleid om slimme toepassingen en producten te bedenken en maken, die het leven voor mensen aangenamer maken.… Lees meer »

 • Noorderbreedte en Friesland College organiseren samen praktijkroute

  Noorderbreedte en Friesland College organiseren samen praktijkroute

  In het splinternieuwe wooncentrum Erasmus in Leeuwarden krijgen studenten van het Friesland College een belangrijke rol. Zij combineren er praktijk en theorie in een zogeheten praktijkroute. Woensdag 4 maart 2015 werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Lees meer »

 • Skills Talents ongekend spannend bij Friesland College

  Skills Talents ongekend spannend bij Friesland College

  Spannende wedstrijden, dat waren het zeker donderdag 12 februari op het Friesland College in Leeuwarden. Voor de deelnemers, 33 vmbo'ers van vijf verschillende scholen uit Friesland, stond er dan ook aardig wat op het spel bij deze zogeheten 'Skills Talents'. Lees meer »

 • Vmbo'ers meten hun krachten op het Friesland College

  Vmbo'ers meten hun krachten op het Friesland College

  Diverse provinciale vakkampioenschappen vinden op donderdagochtend 12 februari plaats bij het Friesland College aan de Julianalaan. Aan deze teamwedstijden - Skills Talents geheten - nemen niet minder dan 33 laatstejaars vmbo’ers deel. Lees meer »