Pak die kans … en haal (alsnog) je diploma voor vmbo-tl/mavo, havo of vwo!
De afkorting vavo staat voor vavo staat voor voortgezet algemeen volwassenen onderwijs. Bij ons heb je de mogelijkheid om de certificaten te halen voor de examenvakken waarvoor je op je eigen school een onvoldoende had. Zo zorg je ervoor dat jouw cijferlijst alsnog aan de landelijke exameneisen voldoet. Als je bij ons nog maar één vak hoeft te doen om je diploma te halen, dan is het in sommige gevallen mogelijk om tegelijkertijd een mbo opleiding te beginnen.

Heb je nog niet eerder examen gedaan, dan kun je ook het laatste jaar of de laatste twee jaar van vmbo-tl/mavo, havo of vwo doen. In plaats van een deelpakket kies je dan voor een volledig vakkenpakket.

Het halen van een certificaat per vak duurt altijd 1 jaar. De examens zijn hetzelfde als in het reguliere onderwijs met dezelfde slaag- en zakregeling.

Actueel

  • VAVO verhuist

    VAVO verhuist

    Studenten van de dagopleiding van het VAVO (voortgezet algemeen volwassenenonderwijs) in Leeuwarden krijgen vanaf maandag 7 november les op een nieuwe locatie. De verhuizing geldt… Lees meer »

  • Geslaagd bij het VAVO!

    Geslaagd bij het VAVO!

    Het was een spannende week voor leerlingen van het VAVO die afgelopen donderdag te horen kregen of ze geslaagd waren voor hun diploma of certificaten. De slagingspercentages zijn… Lees meer »