Transport & Logistiek | Friesland College

Transport & Logistiek

Associate Degree Logistiek en Economie bij Stenden.

Wil je door naar het hbo? Dan is de doorlopende leerlijn die we ontwikkelen met de opleiding Associate Degree logistiek en Economie bij Stenden Hogeschool een mooie kans. De opleiding gaat over marketing, productie, logistieke processen, interne organisatie en inkoop. Heb je na het behalen van het Associate Degree de smaak van het studeren te pakken, dan kun je met je Associate Degree doorstromen in het derde jaar van de bacheloropleiding. 

Meer informatie

Zonder transport staat alles stil. Overal om je heen zie je beweging: fietsers, auto's, groot transport. In de wereld van Transport & Logistiek gebeurt zoveel, dat een goede organisatie van groot belang is. De werkzaamheden zijn heel divers: van het vervoeren van materialen in binnen- en buitenland, het plannen van ritten tot het laden, lossen of opslaan van goederen. Wat je ook kiest, jij bent één van de schakels die ervoor zorgt dat het hele proces gladjes verloopt. Wil jij aan de slag in deze bruisende omgeving? Kom dan in beweging en kies voor Transport & Logistiek!

 

Bekijk de brochure

 

Actueel

 • Friesland College-student behaalt ‘Medal of Excellence’ bij EuroSkills

  Friesland College-student behaalt ‘Medal of Excellence’ bij EuroSkills

  De 23-jarige Maurice Bakker (Uithuizermeeden) heeft het afgelopen weekend een Medal of Excellence gekregen bij EuroSkills 2016, de Europese vakwedstrijden voor mbo’ers. De student Technicus landbouwmechanisatie van het Friesland College in Heerenveen kreeg de medaille voor excellent vakmanschap, omdat hij boven de gemiddelde norm van 500 punten… Lees meer »

 • Een frisse, nieuwe, professionele en innovatieve start

  Een frisse, nieuwe, professionele en innovatieve start

  Tijdens de zomervakantie is binnen het Friesland College hard gewerkt. Zes weken lang zijn externe bedrijven druk in de weer geweest om de faciliteiten weer helemaal up-to-date te maken. Een overzicht. Lees meer »

 • Friesland College-student Nederlands kampioen landbouwmechanisatie

  Friesland College-student Nederlands kampioen landbouwmechanisatie

  Hij noemt zichzelf ‘rustig, heel precies en nauwkeurig’. En dat ie de ‘tijd neemt een diagnose te stellen en goed tegen stress bestand is’. Afgelopen weekend liet Maurice Bakker, student Friesland College, zien dat dit beslist geen grootspraak is. Op soevereine wijze werd hij Nederlandse kampioen landbouwmechanisatie. Lees meer »

 • Volg onze Vakkanjers live in de finale

  Volg onze Vakkanjers live in de finale

  Welke jonge monteur landbouwmechanisatie treedt in de voetsporen van Nederlands en Europees kampioen Giel Buijs? Vijf Vakkanjers - onder wie niet minder dan drie (!) van het Friesland College - gaan dat onderling uitmaken in de finale van de VakkanjerWedstrijden. Lees meer »

 • Aftrap VMBO-MBO Brug Friesland

  Aftrap VMBO-MBO Brug Friesland

  Bij School voor Techniek & Technologie vond onlangs voor studiejaar 2015-2016 de aftrap plaats van de tot nu toe erg succesvolle 'VMBO-MBO-Brug Friesland'. Dit is een al gedurende enige jaren lopend project, speciaal bedoeld voor 'meiden' uit de derde klas van vmbo-tl. Lees meer »

 • Wegenwacht helpt aankomende autotechnici Friesland College op weg

  Wegenwacht helpt aankomende autotechnici Friesland College op weg

  De ANWB Wegenwacht geeft 28 mobiele diagnosetesters van Capelec aan het Friesland College voor het trainen van autotechnici in opleiding. De Wegenwacht was present tijdens de Open Dagen in Heerenveen om jongeren te interesseren voor een opleiding in de voertuigentechniek. Lees meer »