Ben jij die enthousiaste, ondernemende en verantwoordelijke student die graag de handen uit de mouwen steekt? Die wil leren door te doen? Dan is een praktijkroute iets voor jou! Vanaf je eerste studiedag volg je de opleiding op de werkvloer bij één van de deelnemende bedrijven. Hier volg je ook het grootste gedeelte van je lessen, vaak in de vorm van workshops. Werknemers van het bedrijf of de instelling én docenten van het Friesland College verzorgen de begeleiding. In de loop van je opleiding ga je ook naar een of meer andere bedrijven die een praktijkroute hebben. Zo leer je om de kennis en vaardigheden die je tijdens je opleiding opdoet, in verschillende situaties toe te passen.

Bij onder andere onderstaande bedrijven en instellingen zijn inmiddels praktijkroutes gerealiseerd:

  • ZuidOostZorg
  • Uitgeverij Royal Jongbloed in Heerenveen
  • Zorggroep Alliade
  • Praktijkroute voor volwassenen: Omrin Estafette
  • Diverse integrale kindcentra in Leeuwarden

Ook worden of zijn er al afspraken gemaakt met onder andere het CJIB in Leeuwarden, BV Sport, De Friesland, Omrin en Friesland Campina. Het aantal bedrijven waarbinnen een praktijkroute plaatsvindt, breidt zich de komende jaren steeds meer uit.

In de toekomst dertig praktijkroutes
Opzet is dat het Friesland College over drie jaar dertig praktijkroutes kent voor in totaal 1200 mbo-studenten. De kans is dus groot dat je de opleiding van jouw keuze straks via een praktijkroute kunt volgen. Wil je weten of dit ook geldt voor jouw opleiding? Vraag dat dan na bij de contactpersoon van het Friesland College. Deze gegevens vind je op de pagina van de opleiding op deze website.

Aanmelden voor de praktijkroute
Je meldt je aan voor de opleiding van jouw keuze via het digitale aanmeldformulier van het Friesland College. De school informeert je na ontvangst van je aanmelding over de mogelijkheid van de praktijkroute. Hierna besluit jij in overleg met school of de praktijkroute voor jou een optie is. De school regelt daarna je definitieve inschrijving.