Nieuws | Friesland College

Nieuws

Friesland College: ondernemend, onderzoekend, flexibel, vernieuwend, professioneel. Een omgeving met ruimte voor ideeën, voor initiatieven. Het bewijs: deze nieuwspagina, met slechts een selectie van al wat er gebeurt binnen onze organisatie.

 • Studenten Engineering klaar voor Dutch Solar Challenge

  30 juni 2016

  Studenten Engineering klaar voor Dutch Solar Challenge

  De Dutch Solar Challenge: tussen 2 en 9 juli vindt deze internationale wedstrijd voor solarboten weer plaats. Dit keer binden niet minder dan negenendertig teams uit binnen- en buitenland met elkaar de strijd aan. Ook dit jaar doet het Friesland… Lees meer »

 • Studenten in actie voor opleiding geleidehonden

  29 juni 2016

  Studenten in actie voor opleiding geleidehonden

  Studenten van het Friesland College overhandigden 29 juni ruim tienduizend flessen- en pakkendoppen aan KNGF Geleidehonden. De eerstejaars hadden een actie op touw gezet waarmee ze zoveel mogelijk van dergelijke doppen verzamelden. De opbrengst is… Lees meer »

 • Night of the Koemarkt mede succes door studenten Friesland College

  28 juni 2016

  Night of the Koemarkt mede succes door studenten Friesland College

  Ze hielpen een sponsoravond organiseren. Maakten een sponsorglossy. Hielden draaiboeken bij, notuleerden vergaderingen. Zonder de studenten Secretarieel dienstverlener had Night of the Koemarkt er zaterdag 25 juni waarschijnlijk anders uitgezien. Lees meer »

 • Geslaagd bij het VAVO!

  17 juni 2016

  Geslaagd bij het VAVO!

  Het was een spannende week voor leerlingen van het VAVO die afgelopen donderdag te horen kregen of ze geslaagd waren voor hun diploma of certificaten. De slagingspercentages zijn hoog: vmbo-tl 84,2%, havo 79,6%, atheneum 85,1% en gymnasium 90%.… Lees meer »

 • Neushoorn biedt nu ook plaats voor praktijkroute

  16 juni 2016

  Neushoorn biedt nu ook plaats voor praktijkroute

  Perfecte stageplek was het al voor studenten van het Friesland College. Maar vanaf nu gaan Neushoorn - culturele hotspot van Leeuwarden - en school samen nog een stapje verder. Lees meer »