Nieuws

Friesland College: ondernemend, onderzoekend, flexibel, vernieuwend, professioneel. Een omgeving met ruimte voor ideeën, voor initiatieven. Het bewijs: deze nieuwspagina, met slechts een selectie van al wat er gebeurt binnen onze organisatie.

 • Studenten breien voor Fries Museum

  16 juni 2015

  Studenten breien voor Fries Museum

  Breien is weer helemaal ‘hot’, zowel bij jong als oud. Een trend die ook D’Drive, school voor Creatieve industrie & Pedagogisch werk niet is ontgaan. Samen met het Fries Museum en NHL Hogeschool is een breiproject opgezet Lees meer »

 • Friesland College-student Thijmen gaat naar WorldSkills in Brazilië

  11 juni 2015

  Friesland College-student Thijmen gaat naar WorldSkills in Brazilië

  Zelfverzekerd is hij zeker. Friesland College-student Thijmen Snijder (Wolvega, 21) gaat deze zomer voor niets minder dan de wereldtitel naar Brazilië. Hij is dan ook een uiterst talentvolle kok en mag Nederland als enige Fries vertegenwoordigen… Lees meer »

 • Drukke speeddate met uitzendbureaus

  11 juni 2015

  Drukke speeddate met uitzendbureaus

  Het was woensdagmiddag bijzonder druk bij de speeddate van het UWV, in het atrium van Triangel. Dit keer waren niet alleen werkzoekenden welkom om zich in te schrijven bij uitzendbureaus, maar konden ook FC-studenten met zicht op hun diploma zich… Lees meer »

 • Bornego-leerlingen kiezen hun wereld bij het Friesland College

  9 juni 2015

  Bornego-leerlingen kiezen hun wereld bij het Friesland College

  Zo’n 70 leerlingen van Bornego College waren 5 juni te gast bij het Friesland College in Heerenveen. Tijdens het dagvullend programma ‘Kies je Wereld’ konden ze via diverse onderwijsactiviteiten uitgebreid kennismaken met een flink aantal… Lees meer »

 • Afscheid in stijl met FestD'val

  5 juni 2015

  Afscheid in stijl met FestD'val

  Er stonden tentjes met een warme hap, een caravan voor muntjes, een bar, twee grote podiumtenten en er was heel veel muziek, dans en toneel. D'Drive nam in stijl afscheid van de locatie Jupiterweg in Leeuwarden, met een mooi FestD'val. Lees meer »