Nieuws

Friesland College: ondernemend, onderzoekend, flexibel, vernieuwend, professioneel. Een omgeving met ruimte voor ideeën, voor initiatieven. Het bewijs: deze nieuwspagina, met slechts een selectie van al wat er gebeurt binnen onze organisatie.

 • Meiden in de techniek

  23 oktober 2014

  Meiden in de techniek

  Negen meiden van PJ De Dyk maken de komende weken via het Friesland College kennis met mooie techniek. In Triangel gaf gedeputeerde Jannewietske de Vries het startsein voor het project ‘vmbo-mbo-brug’, waarin de mavo-meiden van Piter Jelles in… Lees meer »

 • Bouw Poppodium voor onder meer D’Drive gestart

  23 oktober 2014

  Bouw Poppodium voor onder meer D’Drive gestart

  Een ‘brûsplak’, zo omschreef Anneke Holwerda van D’Drive de toekomst van het nieuwe Poppodium in Leeuwarden. De directeur van de creatieve opleidingen van het Friesland College hees zich in een witte jas en stapte in enorme laarzen om met onder meer… Lees meer »

 • Lof voor Friesland College-activiteit School als Werkplaats

  22 oktober 2014

  Lof voor Friesland College-activiteit School als Werkplaats

  De School als Werkplaats, waarin het Friesland College de hulp voor kwetsbare studenten in de klas haalt, is een goed voorbeeld voor andere scholen. Dit schrijft minister Jet Bussemaker (Onderwijs) aan de Tweede Kamer. Lees meer »

 • Actie voor Caroline Kigeme

  15 oktober 2014

  Actie voor Caroline Kigeme

  Klasgenoten van Caroline Kigeme zijn in actie gekomen om de achttienjarige studente in Nederland te houden. Zij volgt op het Friesland College in Leeuwarden een opleiding tot receptioniste, maar dreigt met haar moeder te worden uitgezet naar Kenia. Lees meer »

 • Jarig CIOS heeft toekomst

  9 oktober 2014

  Jarig CIOS heeft toekomst

  Veertig jaar CIOS betekent terugkijken op een rijk verleden, onder meer in een enorme reünie. Maar vooruitkijken kan ook. Dat deden docenten, studenten en relaties in een World Café in Sportstad Heerenveen, aan de hand van thema’s over sport en… Lees meer »