Engineering & Techniek

 • Je maakt het met mbo engineering
 • Werkvoorbereider
 • Metaaltechniek Lassen
 • Windenergie
 • Installatietechniek
 • Besturingstechniek

De uitdaging van Jorn en Sander: meedoen aan de Dong Energy Solar Challenge

We hebben een team samengesteld,met allemaal een eigen taak. Een uitdaging was, dat onze (bestaande) boot veel te zwaar was. Ook bleken de zonnepanelen niet meer te functioneren. Die moesten we dus allemaal demonteren, schoonmaken, en herstellen. Er is nieuwe bedrading in gekomen en daarna is alles opnieuw geinstalleerd. Ondanks de zwaarte van de boot, hebben we goed gevaren. Het gewicht van de boot bleek een voordeel bij slecht weer. We hadden bijna de boot van de TU Delfter eruitgevaren!Wat we hebben geleerd is samen te werken onder grote druk. Uiteindelijk zijn we 17e geworden, uit 40 deelnemers.

Wil je meer weten?
Ga naar de site van Us Boat!

Ga jij het maken?
De wereld van techniek kent ‘denkers’ en ‘doeners’. De denkers die het leuk vinden om te ontwerpen en te bedenken. In de wereld van Engineering bijvoorbeeld, waar je te maken krijgt met hightech apparatuur, duurzame energie en future technology. Het werk van en voor de toekomst voor slimme mensen die van een uitdaging houden. Maar de techniekwereld heeft ook veel behoefte aan ‘doeners’, de mensen die de techniek in praktijk brengen. Die maken, bouwen, verkopen en onderhouden. De installateur, metaalbewerker, machinebouwer of elektromonteur. Wil jij aan de slag in een wereld die nooit stilstaat? Kies dan voor techniek. Want als je slim bent, werk je aan je eigen toekomst!

Bekijk de brochureWil jij je leertraject versneld doorlopen?
Bij Engineering & Techniek bieden wij maatwerk!

Afhankelijk van je vooropleiding, EVC's en persoonlijke ontwikkeling kun je altijd jouw leertraject versneld doorlopen. Natuurlijk gaat dit in overleg met je coach. Dit geldt voor alle opleidingen die wij aanbieden.

Heb je nog geen vooropleiding maar ben je ouder dan 16 jaar en wil je wel graag een beroepsopleiding? Dat kan bij de Entreeopleidingen van Techniek & Technologie.

Actueel

 • Basisschoolleerlingen beleven techniek tijdens Technics4u

  Basisschoolleerlingen beleven techniek tijdens Technics4u

  Van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 november jl. vond de techniekmanifestatie Technics4U plaats in de gemeenten Heerenveen en De Friese Meren.Onder begeleiding van hun leerkracht(en) bezochten de basisschoolleerlingen op 13 en 14 november de techniekhappening bij het Friesland College, Saturnus 7 in Heerenveen. Lees meer »

 • Meiden in de techniek

  Meiden in de techniek

  Negen meiden van PJ De Dyk maken de komende weken via het Friesland College kennis met mooie techniek. In Triangel gaf gedeputeerde Jannewietske de Vries het startsein voor het project ‘vmbo-mbo-brug’, waarin de mavo-meiden van Piter Jelles in Leeuwarden onder meer een rondje maken langs vrouwen in technische bedrijven en kennismaken met de… Lees meer »

 • Cursisten maken reuzenkroon voor Koningsdag

  Cursisten maken reuzenkroon voor Koningsdag

  In opdracht van de gemeente hebben cursisten van School voor Techniek & Technologie een reuzenkroon gemaakt voor Koningsdag. De kroon is te bewonderen boven/bij de Lindegracht. Lees meer »

 • Girlsday bij School voor Techniek & Technologie

  Girlsday bij School voor Techniek & Technologie

  Hoe werkt een drone?En hoe maak je eigenlijk een app? Op dit soort vragen krijgen meisjes van 10-15 jaar antwoord tijdens de landelijke Girlsday op donderdag 24 april 2014. Wegens het succes van verleden keer doet het Friesland College ook dit jaar weer mee. Lees meer »

 • Nieuwe lasmachines en plasmasnijmachines School voor Techniek & Technologie

  Nieuwe lasmachines en plasmasnijmachines School voor Techniek & Technologie

  School voor Techniek & Technologie van het Friesland College is weer helemaal up to date qua lasapparatuur en snijmachines. Het kreeg onlangs de allernieuwste machines voor opleidingen in techniek en engineering geleverd door BUS' Handelmij. Lees meer »