Engineering & Techniek | Friesland College

Engineering & Techniek

NIEUW !
Zorg & Techniek (Human Technology)

Slimme toepassingen ontwerpen voor mensen die hulp of zorg nodig hebben: daar gaat het om bij de richting Human Technology. Kijk hier voor meer informatie over deze nieuwe opleiding >>

Dong Energy Solar Challenge
De uitdaging van Bauke Tjeerd, Gert, Jesse, Niels, Oane en Tom

De accu’s, motor en schroef verbeteren en het gewicht naar beneden brengen
Het team van het Friesland College begon vol vertrouwen aan het WK met  hun zonneboot, genaamd Ús Boat. Teamlid Bauke Tjeerd: “Van de bestaande zonneboot hadden we onder meer de accu’s, motor  en schroef verbeterd en het totale  gewicht  naar beneden weten te brengen. Daarnaast hebben we een speciale coating aan laten brengen op de boot en de nodige aandacht besteed aan de afwerking. De Dong Energy Solar Challenge ging op in Blauwestad en voerde via Groningen, Drachten, Sneek en Harlingen naar de finish op zaterdag 5 juli in de Prinsentuin in Leeuwarden. Na de nodige tegenslag, die door het team met veel vernuft werd geneutraliseerd, wist Ús Boat, uiteindelijk beslag te leggen op een 18e plaats in de Challenge A-klasse. 

Ga jij het maken?
De wereld van techniek kent ‘denkers’ en ‘doeners’. De denkers die het leuk vinden om te ontwerpen en te bedenken. In de wereld van Engineering bijvoorbeeld, waar je te maken krijgt met hightech apparatuur, duurzame energie en future technology. Het werk van en voor de toekomst voor slimme mensen die van een uitdaging houden. Maar de techniekwereld heeft ook veel behoefte aan ‘doeners’, de mensen die de techniek in praktijk brengen. Die maken, bouwen, verkopen en onderhouden. De installateur, metaalbewerker, machinebouwer of elektromonteur. Wil jij aan de slag in een wereld die nooit stilstaat? Kies dan voor techniek. Want als je slim bent, werk je aan je eigen toekomst!

Bekijk de brochure



Wil jij je leertraject versneld doorlopen?
Bij Engineering & Techniek bieden wij maatwerk!

Afhankelijk van je vooropleiding, EVC's en persoonlijke ontwikkeling kun je altijd jouw leertraject versneld doorlopen. Natuurlijk gaat dit in overleg met je coach. Dit geldt voor alle opleidingen die wij aanbieden.

Heb je nog geen vooropleiding maar ben je ouder dan 16 jaar en wil je wel graag een beroepsopleiding? Dat kan bij de Entreeopleidingen van Techniek & Technologie.

Actueel