Engineering & Techniek

  • Je maakt het met mbo engineering
  • Werkvoorbereider
  • Metaaltechniek Lassen
  • Windenergie
  • Installatietechniek
  • Besturingstechniek

De uitdaging van Jorn en Sander: meedoen aan de Dong Energy Solar Challenge

We hebben een team samengesteld,met allemaal een eigen taak. Een uitdaging was, dat onze (bestaande) boot veel te zwaar was. Ook bleken de zonnepanelen niet meer te functioneren. Die moesten we dus allemaal demonteren, schoonmaken, en herstellen. Er is nieuwe bedrading in gekomen en daarna is alles opnieuw geinstalleerd. Ondanks de zwaarte van de boot, hebben we goed gevaren. Het gewicht van de boot bleek een voordeel bij slecht weer. We hadden bijna de boot van de TU Delfter eruitgevaren!Wat we hebben geleerd is samen te werken onder grote druk. Uiteindelijk zijn we 17e geworden, uit 40 deelnemers.

Wil je meer weten?
Ga naar de site van Us Boat!

Ga jij het maken?
De wereld van techniek kent ‘denkers’ en ‘doeners’. De denkers die het leuk vinden om te ontwerpen en te bedenken. In de wereld van Engineering bijvoorbeeld, waar je te maken krijgt met hightech apparatuur, duurzame energie en future technology. Het werk van en voor de toekomst voor slimme mensen die van een uitdaging houden. Maar de techniekwereld heeft ook veel behoefte aan ‘doeners’, de mensen die de techniek in praktijk brengen. Die maken, bouwen, verkopen en onderhouden. De installateur, metaalbewerker, machinebouwer of elektromonteur. Wil jij aan de slag in een wereld die nooit stilstaat? Kies dan voor techniek. Want als je slim bent, werk je aan je eigen toekomst!

Wil jij je leertraject versneld doorlopen?
Bij het Techno Lyceum bieden wij maatwerk!

Afhankelijk van je vooropleiding, EVC's en persoonlijke ontwikkeling kun je altijd jouw leertraject versneld doorlopen. Natuurlijk gaat dit in overleg met je coach. Dit geldt voor alle opleidingen die wij aanbieden.

Heb je nog geen vooropleiding maar ben je ouder dan 16 jaar en wil je wel graag een beroepsopleiding? Dat kan bij de technische assistentenopleiding op niveau 1 bij TechnoOne.

Actueel