Ondernemen vergt wel lef! Een eigen bedrijf runnen is een constante uitdaging. Niet alleen ben je gericht op winst maken en op het voortbestaan van je bedrijf. Je ontplooit ook al je bedrijfsactiviteiten voor eigen rekening en risico. Hoe je dat alles doet, leer je in onze opleiding Manager/Ondernemer Horeca Plus, waarin je werkelijk met alle facetten van de horeca te maken krijgt. Heb je havo gedaan maar ga je  toch liever via het mbo naar het hbo? Is gastvrijheid jouw passie? Dan is deze opleiding echt geknipt voor jou.
 

De opleiding
Tijdens deze opleiding leer je:

  • hoe je een eigen onderneming start
  • leidinggeven aan personeel en organiseren bedrijfsvoering
  • vakkenis op gebied van koken en serveren
  • inkopen van voedingsmiddelen en dranken
  • de financiële situatie van het bedrijf te bewaken
  • een klantgerichte houding te ontwikkelen

De ‘Plus'van deze opleiding
Deze 'plus'-variant van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca staat voor een nóg betere voorbereiding op een vervolgstudie op Stenden, omdat:

  • je alvast gastcolleges bijwoont bij Stenden Hogeschool
  • je les krijgt volgens de problem based learning-methode van Stenden Hogeschool
  • je een deel van de opleiding in het Engels aangeboden krijgt, waarmee je en-passant goed voorbereid bent op een eventuele carrière in het buitenland
     

Op basis van je vooropleiding is versnelling bespreekbaar. Dit is medeafhankelijk van je resultaten, motivatie en inzet.

Diploma en dan ...
Na deze opleiding kun je als eigenaar of manager van een bedrijf in de hotel- of restaurantbranche aan de slag. Wanneer je voldoende ervaring hebt, kun je leiding geven over een afdeling of een bedrijf. Dit kunnen heel; verschillende bedrijven zijn; een opzichzelfstaand restaurant of hotel, of een combinatie van beide. Een restaurant mét of zonder sterren, een (klein) familiehotel of vijfsterrenhotel.zelfstandig aan de slag in de horeca of een eigen horecabedrijf beginnen. En wie weet in het buitenland..

 

 

 

 

Inhoudelijk leer je bij Manager/Ondernemer Horeca:

  • vakkennis op gebied van koken en serveren
  • een servicegerichte houding ontwikkelen
  • werken in de Frontoffice
  • hoe je een eigen onderneming start
  • leidinggeven aan een eigen afdeling
  • plannen en organiseren
  • de financiën van een organisatie bewaken.

Stage
In overleg met school loop je stage bij erkende leerbedrijven, zowel in binnen- als buitenland