Jouw tent is top! Een tevreden gast geeft je een kick. Als manager of ondernemer in de horeca ben jij direct betrokken bij het succes van het restaurant, hotel of café waar je werkt. Of als eigenaar van je eigen bedrijf. Je werkt voor en met mensen en daarbij heb je één ding goed voor ogen: het mag jouw gasten aan niets ontbbreken! Service, gezelligheid, goed eten en drinken en een tiptop verzorgde accommodatie. Daar sta jij garant voor. Samen met het team waar jij leiding aan geeft.

De opleiding
Ondernemen vergt lef! Een eigen bedrijf runnen is een constante uitdaging. Niet alleen ben je gericht op winst maken en op het voortbestaan van je bedrijf. Je ontplooit ook al je bedrijfsactiviteiten voor eigen rekening en risico.

Je leert tijdens de opleiding:

  • hoe je een eigen onderneming start
  • leidinggeven aan personeel en organiseren bedrijfsvoering
  • vakkenis op gebied van koken en serveren
  • inkopen van voedingsmiddelen en dranken
  • de financiële situatie van het bedrijf te bewaken
  • een klantgerichte houding te ontwikkelen

De opleiding kun je volgen in de richtingen fastfood, café/bar of horeca. Deze opleiding is geschikt voor mensen die een carrière in de internationale hotellerie ambiëren.
Op basis van je vooropleiding is versnelling bespreekbaar. Dit is onder andere ook afhankelijk van je resultaten, motivatie en inzet.

Diploma en dan ...
Tijdens je opleiding bereid jij je voor op zelfstandig werk in de horeca of op het starten van een eigen bedrijf in diverse richtingen. Je leert ondernemen in de gastvrijheidsbranche. Je kunt bijvoorbeeld je eigen horecabedrijf beginnen. Of aan de slag als afdelingsmanager in een hotel.